NU ONTHAREN

Alles over ontharen en meer...

Info bovenlip ontharen


Methode van ontharen

Methoden om de bovenlip te ontharen

Bovenlip scheren
Het scheren van de bovenlip wordt niet aangeraden omdat na het scheren de haartjes stugger worden het gevolg hiervan is dat er vaker gescheerd moet worden en dat de kans op ingegroeide haren op de bovenlip steeds groter wordt.

Bovenlip Epileren
Dit is veelal de eerste methode die door vrouwen wordt toegepast omdat er in het begin vaak maar een paar ongewenste haren op de bovenlip verschijnen. Het zullen met name de wat dikkere en donkere harsen zijn die geëpileerd zullen worden. De babyhaartjes laat men veelal zitten omdat deze toch niet opvallen.

Bovenlip Harsen
De meeste toegepaste methode is het harsen van de bovenlip. Reden hiervoor omdat na een juiste hars behandeling alle haartjes op de bovenlip zijn verdwenen. Zij blijven dan veel langer weg dan als u gaat scheren. Bijkomend voordeel van het harsen is dat u het eenvoudig zelf kunt doen en het is ook de meest toegepaste methode door de schoonheidsspecialisten.

Bovenlip definitief ontharen
Alle bovengenoemde manieren zijn allen tijdelijke manieren van ontharen. Het definitief ontharen van de bovenlip kunt u doen middels een laser behandeling of door elektrisch te ontharen. Deze vormen van ontharen gebeuren veelal in een laserkliniek of schoonheidssalon, waar u een aantal behandelingen ondergaat. Bij de laser en elektrische behandelingen zullen de haarzakjes vernietigd worden zodat er geen haren meer op de bovenlip zullen groeien. Het enige verschil tussen deze twee vormen is dat er bij laser ontharen gewerkt wordt met laser pulsen waar warmte bij vrijkomt en bij elektrische ontharen met stroomstoten, die overigens niet pijnlijk zijn. U krijgt na een aantal behandeling een blijvend resultaat..

Kosten van ontharen

.
Kosten tijdelijke methoden
Afhankelijk van welke tijdelijk vorm van ontharen wordt gekozen liggen de kosten voornamelijk bij de aanschaf van de ontharingsproducten bij de drogist tussen de vijf en tien euro. Laat u bijvoorbeeld uw bovenlip harsen bij een schoonheidsspecialist zult u per behandeling gemiddeld tussen de tien en vijftien euro moeten betalen.

Kosten definitieve methoden
De kosten om de bovenlip definitief te ontharen liggen aanzienlijk hoger dan de kosten voor de tijdelijke manieren van de bovenlip ontharen. Ook dit is afhankelijk voor welke vorm u kiest. Het elektrische ontharen is iets goedkoper per behandeling namelijk gemiddeld vijfendertig (35) euro. Daarin tegen kost een laserbehandeling gemiddeld vijfenveertig (45) euro per behandeling. De gemiddelde kost prijs hangt ook sterk af van de gekozen kliniek of schoonheidssalon.

Het is daarom verstandig om u eerst goed te laten informeren over de verschillende behandelmethoden en kosten. U kunt het best persoonlijk langs gaan zodat u een goed beeld krijgt van de laserkliniek of schoonheidssalon en mogelijk een vrijblijvend advies gesprek..