Page content

Professioneel laten ontharen

Professioneel laten ontharen

Je wil meer weten over professioneel laten ontharen om een weloverwogen keuze te kunnen maken in de methode van ontharen.professioneel laten ontharen

Je kunt kiezen uit een tijdelijke ontharing of een definitieve ontharing.

 

Tijdelijke ontharing

Bij een tijdelijke ontharing worden alle zichtbare ongewenste haren verwijderd. Na verloop van tijd groeien de haren weer terug. De snelheid waarmee dat gebeurt is per persoon verschillend. het is ook afhankelijk van de methode die wordt gebruikt. Normaal gesproken duurt dit proces 4 tot 6 weken. Professioneel laten ontharen kun je het beste regelmatig plannen en afstemmen met de specialist. Je zult ervaren dat de haargroei, vermindert en de haren dunner en zachter worden. Professioneel laten ontharen kan door middel van Harsen en/ of Body Sugaring. Epileren wordt in salons enkel toegepast op wenkbrauwen, omdat grotere huiddelen te epileren tijdrovend is.

Je kunt hiervoor onder meer terecht in Schoonheidssalons, wax salons of een combinatie daarvan.

 

Definitieve haarverwijdering

Waar gaat je voorkeur naar uit IPL, Laser of Electrisch ? Elke methode heeft zijn voor en nadelen. Definitief wil niet altijd zeggen, dat de haargroei niet meer terug komt. Slapende haarzakjes kunnen later altijd weer tot nieuwe haargroei leiden. Laat je altijd goed voorlichten en vraag naar ervaringen van anderen. Hier kom je meer  te weten over de verschilllende methoden.

Weet dat Minister Schippers de wetgeving mogelijk gaat wijzigen en dat je niet overal terecht kunt voor een definitieve ontharing met IPL en Laser.

Kosten professioneel laten ontharen

Het is best lastig om in één overzicht te kunnen zien wat welke methode kost

In onderstaand voorbeeld bekijken we het ontharen van hele benen, dus boven en onderbenen, voor en achterkant. De verschillen in definitieve haarverwijdering en tijdelijk ontharen zijn groot. Betaal je nog geen 60 Euro voor een behandeling met Hars of Body Sugaring. ben je bijna 500 Euro kwijt voor één behandeling met Laser. IPL is weliswaar wat voordeliger, maar kost nog altijd rond de 250 Euro. De onderstaande tarieven zijn nog redelijk voordelig

kosten professioneel laten ontharen 1

Haarverwijdering – Kosten per behandeling

Wat ben je nu kwijt als je dit over een aantal jaar bekijkt, want als definitieve haarverwijdering goed is uitgevoerd (en je geen slapende haarzakjes hebt die je wakker maakt) dan zou je nog steeds haarvrij moeten zijn.

De investering in het eerste jaar voor IPL is zo’n 1600 Euro (enkel voor de boven en onderbenen). Voor elektrisch ontharen en Laser ontharen is dit rond 3600 Euro.

Gemiddeld 8 keer per jaar laten harsen of sugaren, kost je zo’n 400 Euro. In vier jaar ben je dan uit je investering voor IPL. Kies je voor Laser of Electrisch ontharen dan is de terugverdientijd 9 jaar.

Kosten professioneel laten ontharen 2

Haarverwijdering – kosten over vier jaar

Dus als je bereid bent om deze investering te doen in het eerste jaar heb je de komende jaren geen kosten en geen tijdsverlies voor de haarverwijdering. Nu hoor ik je denken, ja benen dat is heel veel werk en daardoor kost dat ook extra veel. Daarom laat ik hieronder ook de vergelijking zien voor het verwijderen van haar van de bovenlip.

In deze tabel zie je dat de prijs per behandeling nog geen 8 Euro kost voor Harsen en Body Sugaring. IPL lukt al rond de 25 Euro en Electrisch en Laser tot zo’n 50 Euro per behandeling.

kosten ontharen bovenlip per behandeling

kosten ontharen bovenlip per behandeling

Je hebt in het eerste jaar evenveel behandelingen nodig om zonder behaarde bovenlip door het leven te gaan. Dit kost bij een waxsalon zo’n 240 Euro voor vier jaar. IPL kost rond 200 Euro voor 8 behandelingen heb je er na ruim drie jaar uit. De investering voor Laser en Electrisch ontharen duurt meer dan 7 jaar om dit terug te verdienen.

kosten professioneel ontharen bovenlip

kosten professioneel ontharen bovenlip

 

 

 

 

 

 

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Professioneel laten ontharen

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: