Page content

Zelf Thuis Ontharen

Zelf thuis ontharen, dat kun je ook!

zelf thuis ontharenZelf thuis ontharen kan en doet nagenoeg iedereen, maar welke methode is voor jou het meest geschikt? Er zijn maar weinig mensen die geen ongewenste haargroei hebben, haar groeit immers ook op plekken die je liever niet behaard ziet. Wat ongewenste haargroei is verschilt per persoon. Waar bijvoorbeeld voor de één haar onder de oksels best “ok” is, is dat voor een ander “not done”.  Dit geldt echt voor ieder lichaamsdeel.

 

Zelf thuis ontharen, maar dan effectief

Maar als je van jouw ongewenste haargroei af wilt dan wil je natuurlijk een effectieve manier om dat zelf te kunnen doen. We hebben de meest gangbare methoden gebruikt om met elkaar te vergelijken: Scheren en epileren, al dan niet elektrisch, verschillende harsen zoals Suikerhars en Elastische hars en ook Body Sugaring.

Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden zoals IPL voor thuis, maar deze zijn vaak niet krachtig genoeg om een goed resultaat te bereiken. Daarvoor kun je beter kiezen voor professioneel laten ontharen.

zelf thuis ontharen - huidirritatie

zelf thuis ontharen – huidirritatie

Ook de schuurpad die vaak op beurzen en braderieën wordt aangeboden, hebben we niet opgenomen. Dit is een product waarmee je de haren en ook de opperhuid wegschuurt, en is dan ook geen duurzame oplossing. Het kan worden vergeleken met scheren, waarbij je grote kans hebt op ingegroeide haren en stoppels.

Epileren met een touwtje zien we gelijk aan de epileertechniek, waarbij de haar snel kan afbreken als de techniek niet goed wordt toegepast, met als gevolg dat de haar niet met haarwortel en al wordt verwijderd. Dan heb je ook weer kans op ingegroeide haartjes en stoppels.

Zelf thuis ontharen, hoe vaak dan?

In onderstaand overzicht zie je het aantal behandelingen per jaar wat je bij zelf thuis ontharen zou moeten uitvoeren om het gehele jaar glad en haarvrij te zijn.

zelf thuis ontharen -behandelfrequentie

zelf thuis ontharen -behandelfrequentie

De frequentie is een gemiddelde. Uiteraard is dit afhankelijk van de snelheid van jouw eigen haargroei.

Wat je ziet is dat bij het totaal verwijderen van de haar met haarwortel en al je slechts tussen 8 en 12 keer per jaar hoeft te ontharen. Bij epileren worden vaak haartjes overgeslagen en die kans is minder bij het ontharen met hars. De haargroei neemt af als je frequent blijft harsen. De haren die teruggroeien worden dunner en lichter

Scheren blijkt het meest bewerkelijk, omdat je na enkele dagen alweer stoppels krijgt.

Wacht je langer dan een week, dan is er een grote kans op ingegroeide haartjes.

 Huid irritatie bij zelf thuis ontharen, hoe zit dat?

 

In de tabel hiernaast zie je welke manier van ontharen het minste huidirritatie en huiduitslag geeft. Bij scheren en elektrisch pileren is dat vaak de meest gehoorde klacht. Na enkele dagen zie je overal pukkeltjes en bultjes die na een paar dagen verdwijnen. Bij handmatig epileren reageert de huid direct na de behandeling, dit trekt meestal vlot weg.

Hygiënisch werken kan dit wel verminderen, maar voorkomen lijkt lastig. Dus altijd vooraf de huid goed reinigen.

Bij crèmes voor ontharen is het bijtijds verwijderen van de crème een must, ook kan het zijn dat je allergisch reageert op de werkzame stoffen in de crème.

Kies bij het ontharen met hars voor een zachte huidvriendelijke hars, zorg voor de juiste temperatuur en lees de gebruiksaanwijzing goed door. Irritatie onstaat vaak bij een onjuist e temperatuur waardoor de hars te koud is en aan de huid trekt.  Behandel de huid voorafgaand aan het harsen niet met alcohol maar met een pre wax lotion die is zacht voor de huid en behandel de huid na met de juiste producten. Suikerhars is zeer zacht voor de huid en geeft nauwelijks reactie, deze hars is ook eenvoudig van de huid te verwijderen met lauwwarm water. Elastische hars is eveneens een zeer zachte oplossing, deze wordt meest gebruikt in de bikinizone, een van de meest gevoelige huiddelen.

Als je voor het eerst gaat harsen kan je huid snel reageren, je zult merken dat dit in de vervolgbehandelingen afneemt.

Zelf thuis ontharen, wat kost dat per behandeling?

zelf thuis ontharen kosten 1

zelf thuis ontharen kosten 1

De kosten in de tabel hiernaast zijn berekend voor het ontharen van boven en onderbenen.

 

Voor het ontharen met hars zijn de voor- en nabehandeling qua producten inbegrepen.

Dit hebben we niet berekend voor het scheren en epileren.

In de tabel hieronder  is de uitwerking van de alle kosten weergegeven. Dit zijn de totale kosten per behandeling over een periode van vier jaar, inclusief een eerste aanschaf in het eerste jaar. We zijn uitgegaan van de hierboven aangegeven frequentie qua behandelingen.

zelf thuis ontharen - kosten

zelf thuis ontharen – kosten 2

 

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Zelf Thuis Ontharen

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: