NU ONTHAREN

Alles over ontharen en meer...

info ontharen met creme

Een simpele manier van ontharen is het  gebruik van ontharingscreme.

Creme, een bekende manier van ontharen

De ontharingscrème is geschikt voor de bekende huidgebieden als het gezicht, armen en benen. Voor gebied rond de ogen alsook de intieme delen is ontharingscrème meestal niet geschikt omdat ze niet in aanraking mogen komen met slijmvliezen.

Ontharingscrème is er voor zowel mannen als vrouwen. Er is bij ieder supermarkt of drogist wel een ontharingscrème te koop. Hieronder geven wij aan waar het wel en niet voor geschikt is. Uiteraard voor aankoop wel de gebruiksaanwijzing lezen op de verpakking.

Wat is ontharen met creme?

De ontharingscrème bevat speciale werkstoffen met een chemische werking. Ingrediënten in de crème hebben een haar oplossende werking. 
Deze tasten de haarstructuur aan, waardoor de ongewenste haartjes vlak onder het huidoppervlak worden afgebroken. 


Voordelen

Snel en gemakkelijk te doen, het is een goedkope oplossing. Je kunt het zelf doen en het is geschikt voor grotere lichaamsdelen zoals uw benen.


Nadelen

  • Haarvaten worden dus niet verwijderd en haren groeien dus nog gewoon door. 
  • Na enkele dagen zullen de haartjes dan ook wel weer verschijnen. 
  • De korte tijd ontharingstijd is dan ook het nadeel van een ontharingscrème. 
  • De geur van de ontharingscrème wordt ook vaak als negatief ervaren, de meeste soorten hebben een sterk indringende geur, veroorzaakt door de chemische werkstoffen van de crème.

Tips

Voorkom irritaties
De ontharingscreme nooit langer laten inwerken dat dat er in de bijsluiter wordt aangegeven. Als de stoffen in de ontharingscrème te lang op de huid inwerken kunnen er niet alleen irritaties maar ook brandplekken ontstaan. 

Wanneer de huid is beschadigd, kleine wondjes heeft of gevoelig is mag u absoluut geen ontharingscrème gebruiken.

Gezicht ontharen met creme

Iedereen heeft haargroei in het gezicht. Dat op zichzelf is normaal, het wordt pas een probleem als de gezichtsbeharing ontsierend wordt. 

Ontharen met een ontharingscrème voor het gezicht is een eenvoudige, snelle en voordelige manier van ontharen. Het is echter wel een tijdelijke oplossing.

U kunt de ontharingscrème volgens de gebruiksaanwijzing aanbrengen op de te ontharen gezichtsdelen zoals bovenlip, wangen en kin. 

U laat de ontharingscrème, de voorgeschreven periode inwerken en tot slot kunt u de ontharingscrème van uw gezicht verwijderen met de bijgeleverde spatel. 


Mannen ontharen met creme

Mannen gebruiken vaak ontharingscrème.

Steeds meer mannen kiezen ervoor om hun schaamhaar van haren te ontdoen door gebruik te maken van een ontharingscrème. 

Het eenvoudig aanbrengen, en paar minuten wachten en vervolgens met warm water onder de douche het schaamhaar wegschrapen maakt dat 80% van de mannen kiest om gebruik te maken van een ontharingscrème om hun schaamhaar te verwijderen. 

Let wel de huid in en rondom de schaamstreek is gevoelig, test eerst de ontharingscrème in uw knieholte alvorens het aan te brengen op uw balzak of schaamstreek.

Alternatieve oplossing

Misschien heeft u een gevoelige huid of krijgt u irritaties van de stoffen die in de ontharingscrème zitten. 

Dan kunt u kiezen voor een alternatieve oplossing
  1. Een ontkleuringscrème.
    Een ontkleuringscrème zorgt er voor dat u veel lichtere gezichtshaartjes krijgt. Wat niet opvalt,  is immers ook geen ontsierende gezichtsbeharing.

  2. Een haarverminderingscrème.
    Deze creme wordt in combinatie met een ontharing als nabehandelingskuur gebruikt deze verzorgt niet alleen de huid maar heeft als effect dat de ongewenste haartjes minder snel terugkomen.